top of page
LOGO-01_edited.png

Rri'ON

Rri’ON - programi i rinisë aktive në fshatin Balaj

Programi i rinisë aktive në fshatin Balaj ka për qëllim të ju ofroj të rinjëve të fshatit zhvillimin e njohurive, vlerave dhe shkathtësive të reja përmes lojës, aktiviteteve dhe punës vullnetare në komunitet. Në pjesën e parë kemi zhvilluar mendimin kritik, shkathtësitë sociale, zgjidhjen e problemeve dhe vendimmarrjen, kështu duke e vlerësuar vullnetarizmin si vlerë të shtuar në mirëqenien e shoqërisë tonë.

Shumë të lumtur për bashkëpunimin me shkollën model në qytetin e Ferizajt, shkolla fillore “Pavarësia”, dhe një mirënjohje të veqantë për drejtoren e shkollës znj. Safete Tahiri, që sigurohet gjatë tërë kohës për të na përkrahur me çkado që na nevojitet.

Pjesën e parë me këta të rinjë të mrekullueshëm e kemi përfunduar gjatë muajit mars, dhe si rezultat i këtij projekti presim gjatë qershorit të rinjtë pjesëmarrës të realizojnë dy projekte inovative për komunitetin.

347402142_1449160369209349_2945365009647126288_n
347414086_925592102050308_8365459276371655277_n
347413630_813155296896683_4111791283806011048_n
347414976_1360391058195079_7010115710163044382_n
347391431_265071972676505_473024044205889373_n
347252151_266489055890471_2128331885839332696_n
347594301_208996781951496_8471981112918764539_n
347563854_946473403342390_9117225520033479053_n
347281370_617942603720660_5612135641842105280_n
347248184_1032297637735175_2781170626422893964_n

PART II

Rri’ON me të rinjtë e mrekullueshëm të fshatit Balaj ka përfunduar pjesën e dytë të programit me sukses, duke u shndërruar në agjentë të ndryshimit. Tani ata po punojnë në dy projekte për komunitetin e tyre.

Programi i rinisë aktive në fshatin Balaj ka për qëllim të ju ofroj të rinjëve të fshatit zhvillimin e njohurive, vlerave dhe shkathtësive të reja përmes lojës, aktiviteteve dhe punës vullnetare në komunitet. Në pjesën e dytë kemi mësuar për analizimin e nevojave të komunitetit, identifikimin e problemeve dhe zgjidhjen e tyre.

Pjesën e dytë e kemi përfunduar gjatë muajit maj në bashkëpunim të ngushtë me shkollën fillore “Pavarësia”, drejtoreshen Safete Tahiri që vazhdon të na mbështes në çdo hap, së bashku me stafin e tyre profesional.

Rri’ON - Të rinjë aktiv për një komunitet më të mirë.

@kcsf_foundation @euinkosovo @swedeninkosovo

ShFMU "Pavarësia"-Balaj/Ferizaj

347418821_660392469450600_3500171635336384098_n
347437098_660392482783932_691499653531752480_n
347396581_660392462783934_8724058835115073604_n
347592759_660392472783933_2804146496452255054_n
347407920_660392486117265_6661808377401724458_n
21
347616680_660392479450599_173266059090650422_n
347252094_660392466117267_3951331131272854859_n
347406006_660392489450598_4378632769032803987_n
347257844_660392459450601_289490131828997846_n

SHPELLA E GADIMES

Vizitë e paharrueshme në shpellën e Gadimes me agjentët e rinjë të ndryshimit nga fshati Balaj, në kuadër të programit Rri’ON! Kjo ishte një eksperiencë frymëzuese ku bashkuam forcat për të eksploruar një nga pasuritë natyrore të vendit tonë.

366932578_689452613211252_4710892550963176_n
367018847_689452609877919_7831144798623147964_n
366926295_689452633211250_2142722965382034002_n
366939289_689452619877918_5071745113704157476_n
366953958_689452616544585_6855349186231549091_n
366384561_689452623211251_39119349370208315_n
367400655_689452629877917_4298079180790070044_n
365200540_689452636544583_1070825983166853608_n
366953958_689452616544585_6855349186231549091_n (1)
367009730_689452626544584_524382673686648419_n

MURALI

Arti, lojërat dhe argëtimi pa fund janë pjesë e aktivitetit të përfunduar me sukses me të rinjtë e mrekullueshëm të fshatit Balaj. Ata kanë realizuar projektin e tyre të parë për shkollën e fshatit, duke krijuar një mural që synon të transmetojë një mesazh të ndryshimit pozitiv përmes artit.

Programi i rinisë aktive në fshatin Balaj ka për qëllim të ofrojë zhvillim të njohurive, vlerave dhe aftësive të reja për të rinjtë përmes lojërave, aktiviteteve dhe punës vullnetare në komunitet.

Murali u realizua në fillim të muajit qershor në bashkëpunim të ngushtë me shkollën fillore “Pavarësia”. Falenderim dhe mirënjohje për profesorin dhe artistin Ilmi Sadiku, arsimtarin e artit Egzon Simitxhiun, si dhe Ardian Sadikun për mbështetjen e tij dhe që u sigurua gjithçka të shkonte mirë e të kishim të gjitha resurset e nevojshme nga komuniteti i fshatit Balaj.

                                                                           STORY OF MURAL                                                                        

DITA E KULTURËS

Dita jonë e kulturës! Vizitat tona që na lanë mbresa - filluam me muzeun e qytetit, ku mësuam shumë për qytetin tonë 150 vjeçar. Pastaj vazhduam drejt galerisë së arteve, ku shijonim shprehjen kreative të artistëve të ndryshëm. Kjo ishte një ditë e pasur me mësimet e të kaluarës dhe frymëzim i së ardhmes për agjentët tanë të ndryshimit!

Faleminderit ShFMU "Pavarësia"-Balaj/Ferizaj me drejtoren Safete Tahiri e cila ne çdo hap na ka mbeshtetur gjatë realizimit të programit Rri’ON.

367455784_690068586482988_8419387089163937079_n

367455784_690068586482988_8419387089163937079_n

367428801_690068573149656_708713102971870032_n

367428801_690068573149656_708713102971870032_n

366944327_690068593149654_8648391519240156884_n

366944327_690068593149654_8648391519240156884_n

367394960_690068589816321_6649056325816263329_n

367394960_690068589816321_6649056325816263329_n

367400509_690068579816322_7714064864650147739_n

367400509_690068579816322_7714064864650147739_n

367397985_690068576482989_3396079674095343849_n

367397985_690068576482989_3396079674095343849_n

367390162_690068583149655_8549639349717200007_n

367390162_690068583149655_8549639349717200007_n

AKTIVITETI

10 fotografi nga aktiviteti fundit

Ndryshimi fillon nga veprimet tona! Agjentët e ndryshimit në fshatin Balaj, të përfshirë në programin e rinisë aktive Rri’ON, kanë përfunduar suksesshëm projektin e tyre të dytë të kujdesit për ambientin. Në muajin korrik, vendosëm shportat e mbeturinave në rrugët e fshatit për të ndihmuar në ruajtjen e mjedisit tonë të çmuar. Ky është një tjetër hap i rëndësishëm i aktivizmit dhe gjithëpërfshirjes së komunitetit për të mirën e përbashkët, drejt një fshati më të pastër dhe të qëndrueshëm për brezat e ardhshëm.

365962437_692319836257863_6175633268594784366_n

365962437_692319836257863_6175633268594784366_n

368016603_692319822924531_8258341270056208215_n

368016603_692319822924531_8258341270056208215_n

365676200_692319819591198_3574847755829887374_n

365676200_692319819591198_3574847755829887374_n

365754383_692319812924532_7593201094545328198_n

365754383_692319812924532_7593201094545328198_n

368253785_692319832924530_3746953327344242378_n

368253785_692319832924530_3746953327344242378_n

368020800_692319826257864_2322294276748756631_n

368020800_692319826257864_2322294276748756631_n

368026844_692319842924529_5001741828266325919_n

368026844_692319842924529_5001741828266325919_n

365724965_692319846257862_5550700350074093935_n

365724965_692319846257862_5550700350074093935_n

367731217_692319829591197_1686547230109401235_n

367731217_692319829591197_1686547230109401235_n

365701627_692319816257865_1802315100424838756_n

365701627_692319816257865_1802315100424838756_n

CEREMONIA PËRMBYLLËSE

Ceremonia përmbyllëse dhe certifikimi i agjentëve të rinj të ndryshimit të cilët kompletuan me sukses 6 muaj angazhim për komunitetin e tyre!

Përmes "Programit të rinisë aktive në fshatin Balaj - Rri’ON", këta të rinj dhe të reja kanë dhënë kontribut të vlefshëm nëpërmjet punës dhe angazhimit vullnetar. Ata kanë organizuar lojëra dhe aktivitete të ndryshme të cilat kanë ndihmuar në identifikimin dhe hartimin e nevojave të komunitetit tonë dhe gjithashtu janë përkushtuar për të gjetur zgjidhje.

Projekti "Rri'ON" ka pasur një ndikim të ndjeshëm në rritjen e njohurive dhe vlerave të këtyre të rinjve dhe të rejave. Nëpërmjet këtij programi, ata/ato kanë zhvilluar shkathtësi të rëndësishme, duke përfshirë mendimin kritik, aftësitë profesionale, komunikimin, aftësitë sociale, marrjen e vendimeve, lidershipin dhe vetëdijen për qytetarinë aktive.

Ceremonia e mbajtur është një shenjë e rëndësishme e suksesit të këtij projekti dhe gjithëpërfshirjes. Ne jemi krenarë për arritjet e tyre dhe jemi të bindur se këta të rinj do të vazhdojnë të ndikojnë pozitivisht në komunitetin tonë në të ardhmen. Një falenderim të veçantë kryetarit të komunës z. Agim Aliut, për mbështetjen dhe pjesëmarrjen në festën tonë, drejtores së shkollës znj.Safete Tahiri për mbështetjen që nga fillimi, kryetarit të fshatit z. Florim Salihut dhe të gjithë komunitetit të fshatit për angazhimin!

Ky aktivitet u zhvillua me bashkë-financim të Bashkimit Europian dhe Suedisë dhe përkrahet në kuadër të programit të Granteve për Vullnetarizëm të Qendrës së Burimeve për Shoqëri Civile në Kosovë, që zbatohet nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF) dhe Community Building Mitrovica (CBM).

 ShFMU "Pavarësia"-Balaj/Ferizaj

@kcsf_foundation @euinkosovo @swedeninkosovo

bottom of page